Glorious Spartan | Η Ελλάδα εξυπηρετεί τα συμφέροντα Ισραήλ-ΗΠΑ. ΓΙΑΤΙ; [update]

Όλα ξεκίνησαν το Φεβρουάριο όταν το Greece-Salonika αποκάλυψε πως...

"Σύμφωνα με πληροφορίες (5/2/08) 26 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR (Περιοχή Ελέγχου Πτήσεων) Αθηνών και Λευκωσίας φτάνοντας στα ανοιχτά της Καρπάθου.. Πέντε ιπτάμενα τάνκερ (ειδικά μετασκευασμένα Μπόινγκ 707) συνοδεύονταν από 1 αερoσκάφος "ηλεκτρονικού πολέμου". Και κάθε ένα ιπτάμενο τάνκερ συνοδευόταν από 4 F-15 και F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας! Από αυτά μόνο τα 6 είχαν υποβάλει εκ των προτέρων σχέδιο πτήσης.
Από πλευράς κυβέρνησης δεν έγινε κανένα διάβημα προς την ισραηλινή κυβέρνηση, ούτε "αναχαιτίσεις" υπήρξαν ούτε "εικονικές αερομαχίες" όπως συνηθίζεται...Ούτε όμως από τα κυπριακά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση.Επίσης τα κανάλια δεν θεώρησαν σοβαρό αυτό το περιστατικό..
Αντίθετα το ΡΙΚ, στο βραδινό του τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων (5/2/07) ανέφερε "παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από βραχονησίδα νοτιοανατολικά της Αμοργού τα οποία αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά!"Η εξήγηση γι' αυτή τη στάση φυσικά είναι ότι τα εν λόγω αεροσκάφη δεν ήταν τουρκικά.. Ήταν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.
Σύμφωνα με Έλληνες επιτελείς οι πτήσεις αυτές - που έγιναν στα FIR Λευκωσίας και Αθήνας - αποτελούσαν μέρος ασκήσεων μεταφοράς καυσίμων και ανεφοδιασμού εν πτήσει, βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών του Ισραήλ σαν πρόβα για αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν...".
Άκόμη, το Strategy-Geopolitics αναφέρει τότε πως:"Όση είναι η απόσταση απ' το Ισραήλ μέχρι την Κάρπαθο (ως εκεί έφτασαν τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη διασχίζοντας το FIR της Κύπρου και «τρυπώντας» το ελληνικό FIR) άλλη τόση περίπου είναι η απόσταση μεταξύ Ισραήλ -Ιράν.

Αλλά το όλο ζήτημα έχει κι άλλες προεκτάσεις....Μάλιστα δεν είναι δυνατό παρά κατά προσέγγιση να αναφερθεί ο αριθμός τους, επειδή ήταν αδύνατο να καταγραφούν επακριβώς, αφού «βγάλανε off» όλα τα συστήματα αεράμυνας. «Με παρεμβολές συστημάτων υπερσύγχρονων ηλεκτρονικού πολέμου θόλωσαν τα καντράν των ραντάρ μας», όπως χαρακτηριστικά μας τονίστηκε. Και πρόσθεσε πως «άλλωστε ήταν τόσο πυκνοί οι σχηματισμοί τους»…

Το θέμα τότε δεν είχε πάρει δημοσιότητα από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. μέχρι σήμερα!
Αφορμή για αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε το σημερινό δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο "αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως περισσότερα από 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-15 έλαβαν μέρος σε ασκήσεις επάνω από την ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στα πλαίσια μεγάλης στρατιωτικής άσκησης που έμοιαζε με δοκιμή επιχείρησης βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν" .
Σύμφωνα με το PrezaTV η στρατιωτικη ασκηση των δυο χωρων (Ελλαδας-Ισραηλ),πραγματοποιηθηκε απο τις 28/5-12/6/2008 και σε αυτη συμμετειχαν πανω απο 100 αεροπλανα F-16 και F-15,τα οποια ειχαν ως πεδιο βολης την περιοχη Κρανεα στη Λαρισα.Μαλιστα στην ολη επιχειρηση συμμετειχαν και ελικοπτερα, που χρησημοποιουνται για διασωσεις πιλοτων,τα αεροπλανα των οποιων εχουν καταρριφθει.

Ακόμη, το Ιστολόγιον προχωρά ένα βήμα παραπάνω και επιχειρεί μια ανάλυση των δεδομένων και των πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί καθώς:
"Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, το Ισραήλ προετοιμάζεται εντατικά για να εξαπολύσει αεροπορική επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, θεωρώντας πως το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας συνιστά "απειλή" για το ίδιο: "... στο Iσραήλ δεν τίθεται πλέον το ζήτημα αν θα υπάρξει στρατιωτική επίθεση, αλλά το πότε. Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση θα είναι αποκλειστικά αεροπορική. Η Ουάσιγκτον ενέκρινε πρόσφατα την αγορά βομβαρδιστικών stealth, τύπου F-22 στο Ισραήλ. Οι φυγοκεντριστές που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του ουρανίου στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νάτανζ είναι από ότι φαίνεται ο κύριος στόχος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ, οι φυγοκεντριστές είναι υπέργειοι και είναι συνεπώς ευκολότερο να καταστραφούν. Ο αντιδραστήρας στο Μπουσέρ θεωρείται ως άλλος ένας πιθανός στόχος...".

Σύμφωνα με το "defencenet.gr", ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου η συνεκπαίδευση της Ελληνικής και Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Τα σενάρια της "Glorious Spartan 2008" περιελάμβαναν ασκήσεις απόκτησης εναέριας περιοχής, καταστολής αεράμυνας, καταστροφή στόχων εδάφους σε μεγάλες αποστάσεις και αποστολές έρευνας & διάσωσης μάχης.

Η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος" αναφέρει στο χθεσινό της φύλλο ότι δύο ελικόπτερα τύπου UH-60 Blackhawk της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, που μετέφεραν 10 στρατιώτες με πλήρη φόρτο μάχης, δήλωσαν ότι έμειναν από καύσιμα πετώντας από Ισραήλ για Ηράκλειο, ζητώντας έγκριση για αναγκαστική προσγείωση στο Αεροδρόμιο Πάφου. Η έγκριση, όπως πάντοτε γίνεται δόθηκε από τους διαχειριστές του αεροδρομίου, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας του Κυπριακής Δημοκρατίας. Ομάδα ασφάλειας και περιπολικό της αστυνομίας, μετέβηκαν στον τόπο προσγείωσης των δύο Black Hawk και αφού διαπιστώθηκε ότι αυτά μεταφέρουν στρατιώτες, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τα ελικόπτερα, ώστε να μην «πατήσουν πόδι» ξένοι στρατιώτες σε έδαφος της Δημοκρατίας χωρίς έγκριση. Το συμβάν καταγράφηκε στις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης.

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και είναι το Ν.1 σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Μέσης Ανατολής, καθώς δημιούργησε την αίσθηση ότι επίκειται πόλεμος Ισραήλ - Ιράν.

Το Taxalia επισημαίνει εύστοχα ότι δυστυχώς η χώρα μας εμπλεκεται με ανεπίτρεπτο για την ουδετερότητα μας τρόπο στο επικείμενο πόλεμο και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:
-Ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να συνδιοργανώσουμε μια τέτοια άσκηση;
-Για ποιό λόγο, να εμφανιζόμαστε οι πρώτοι και φανατικότεροι φίλοι των οποιονδήποτε πολεμικών προετοιμασιών του Ισραήλ;
- Θα εξηγήσει κανείς στον Ελληνικό λαό, γιατί εμπλεκόμαστε πρώτοι, σε μια ιστορία που δεν μας αφορά άμεσα;
- Σε ποιόν και γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά;
-Τι οφέλη θα αποκομίσει η Ελλάδα και από ποιούς;
Οι καιροί της μυστικής διπλωματίας πέρασαν. Ο ελληνικός λαός που πληρώνει με το αίμα του, τους εξοπλισμούς, πρέπει να ξέρει για ποιό λόγο γινόμαστε "ουρά του Ισραήλ" στα καλά καθούμενα....

Ακόμη, το PrezaTV πολύ εύστοχα αναρωτιέται: κατα ποσο σχετιζεται η εν λογω ασκηση με την αγορα νεου πολεμικου-στρατιωτικου στολου απο την Γαλλια και την Ρωσια και γιατι η Ελλαδα βρισκεται μπλεγμενη σε μια τετοια ασκηση!

Η Ελευθεροτυπία σε σημερινό της άρθρο με τίτλο "Κάναμε τη Κρήτη-Ιράν για το Ισραήλ" δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την άσκηση...
Με τη συναίνεση της κυβέρνησης και τη συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις μετέτρεψαν για 15 ημέρες την Κρήτη σε πεδίο εκπαίδευσης για ενδεχόμενη επίθεσή τους σε ιρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Πεντάγωνο, η άσκηση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών και είχε την ονομασία «Glorious Spartan». Εκτελέστηκε στην ευρύτερη εναέρια περιοχή νότια και ανατολικά της Κρήτης και περιελάμβανε αποστολές εναέριας μάχης, εικονικών προσβολών επίγειων στόχων, εναέριου ανεφοδιασμού και επιτήρησης. Συνολικά τις ημέρες της άσκησης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 120 πτήσεις ισραηλινών αεροσκαφών διαφόρων τύπων και ελικοπτέρων...
  • Σύμφωνα με διεθνείς στρατιωτικούς αναλυτές, αλλά και από πηγές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η ισραηλινή αεροπορία επέλεξε το σενάριο αυτό, καθώς προσομοιάζει απόλυτα σε απόσταση αλλά και καιρικές συνθήκες για να εκπαιδεύσει τα πληρώματά της σε αποστολή βομβαρδισμού στο Ιράν και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που υπάρχουν τα πυρηνικά εργοστάσια.
  • Η αποκάλυψη του σεναρίου της άσκησης, σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις σε βάρος της Ελλάδας τόσο από την κυβέρνηση του Ιράν όσο και από άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής...
Οπως έλεγε χαρακτηριστικά Ελληνας αξιωματικός, στόχος των δυνάμεών τους ήταν να δουν κατά πόσον τα πληρώματα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε επιχειρήσεις μεγάλης απόστασης που προβλέπουν πολλές ώρες πτήση, εναέριο ανεφοδιασμό, βομβαρδισμό επιλεγμένων στόχων και, τέλος, εμπλοκή σε αερομαχία (τον ρόλο των κόκκινων στη συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξε η Ελληνική Αεροπορία)...

Δεύτερος στόχος της άσκησης ήταν η αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική δράση εάν αποτύχουν οι άλλες προσπάθειες για να αποτραπεί η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν». Πάντως, άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα πως δεν πιστεύουν ότι το Ισραήλ αποφάσισε να πλήξει το Ιράν, ούτε θεωρούν ότι επίκειται τέτοια επίθεση.


update 1: Το περιθώριο ενός χρόνου για να καταστρέψει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις αφήνει στο Ισραήλ ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ Σαβτάι Σαβίτ, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα κινδυνεύει να γίνει στόχος επίθεσης με πυρηνικά όπλα από την Τεχεράνη.

«Το χειρότερο σενάριο είναι η Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μέσα σε ένα έτος. Ο χρόνος που απομένει για να αντιδράσουμε μειώνεται διαρκώς», δήλωσε ο Σαβτάι Σαβίτ σε συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Telegraph».
«Ως αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών που ασχολούμαι με τα χειρότερα σενάρια μπορώ να σας πω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την άμυνά μας για την περίπτωση που οι κυρώσεις (σε βάρος του Ιράν) δεν είναι αποτελεσματικές. Αυτό που απομένει είναι η στρατιωτική επιλογή», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, προειδοποίησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι σε περίπτωση επίθεσης «το εβραϊκό κράτος θα βρεθεί εντός του βεληνεκούς των πυραύλων της ισλαμικής δημοκρατίας», σύμφωνα με την εφημερίδα «Τζαμ ε τζαμ».

update 2: Σήμερα το i-reporter κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνδεση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ και τα πολιτικά σχέδια του απερχόμενου προέδρου Τ.Μπούς!

...Ολα δείχνουν λοιόν οτι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν για πρώτη φορά "έγχρωμο" Πρόεδρο (και μάλιστα μουσουλμάνο). Και με απόψεις για όλες τις σημερινές αμερικανικές επιχειρήσεις ανα τον κόσμο, εντελώς διαφορετικές....απο τις ισχύουσες σημερινές των "γερακιών" του Τέξας (οι ΗΠΑ θα γυρίσουν στον προ του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ρόλου τους - εαν ο Ομπάμα καταφέρει όσα σκέφτεται και θέλει).

  • Ενα...εφιαλτικό σενάριο λέει οτι το σύστημα Μπους-Ισραήλ-Πετρελαιάδων κ.α. θα χτυπήσει το Ιράν με το Ισραήλ αρχικά (με πρόσχημα το πυρηνικό του πρόγραμμα) με αποτέλεσμα ο Ομπάμα να βρεθεί σε δύσκολη θέση και να...κερδίσει (με βία και νοθεία και πόλεμο) ο ΜακΚεϊν.

Γι αυτό και η άσκηση "επι ελληνικού εδάφους" του Ισραήλ (λένε). Ολοι αντιλαμβάνονται οτι διακυβεύονται πολλά για το σημερινό σύστημα εξουσίας των ΗΠΑ η σχεδόν βέβαιη σαρωτική νικη Ομπάμα (δεν μπορούν με κανέναν...φυσιολογικό τρόπο να την ανακόψουν).
Ας ελπίσουμε ολα αυτά να αποτελούν απλά σχέδια "επι χάρτου" όσων βλέπουν οτι θα χάσουν...

update 3: To Greek Media επισημαίνει ότι:

  • 1ον οι Ελληνες και Ισραηλινοί ειναι απο τους καλύτερους πιλότους και η εκπαιδευση είναι θετική αλλά το σενάριο της άσκησης αναγεται σε γεωπολιτικά οφέλη για λογαριασμό τρίτων,
  • 2ον η ΗΠΑ επιχειρεί να αναφερθεί στα πυρηνικά του Ιράν όπως συνέβη στην περίπτωση του Ιράκ όπου τελικά δεν βρέθηκε τίποτα οπότε θα πρέπει να δικαιολογήσει ότι υπάρχουν με απτά στοιχεία και ότι η επίθεση ενδεχομένως θα έχει την σφραγία του ΟΗΕ,
  • 3ον η άσκηση μπορεί να αποτελεί πρόβα για να χτυπήσει ο κ. Μπους τον Ομπάμα, ομως σε προεκλογική περίοδο ποιός θα πάρει πολιτικές αποφάσεις ερήνην του λαού που πληρώνει χρυσάφι τέτοιους πολέμους και
  • 4ον Μήπως ξεχάσαμε ότι το Ιράν έχει πετρέλαια όπως και το Ιράκ και ότι ενδιαφέρονται για αυτό τον λόγο κυρίως και όχι μόνο να πουληθούν όπλα και να συνεχίσει η βιομηχανία πολέμων. Με άλλα λόγια και πόλεμος και πετρέλαιο, άρα με ένα σμπάρο, δυο τριγόνια!

update 4: Επερωτήσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της άσκησης Glorious Spartan κατέθεσαν τόσο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το Κ.Κ.Ε. όσο και το ΛΑ.Ο.Σ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger