MIT OpenCourseWare | Μαθήματα του MIT στον υπολογιστή σας...

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ποιότητα των σπουδών που σας παρέχουν τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια ή αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε μια από τις πιο έγκυρες πηγές πληροφόρησης και βιβλιογραφίας τότε η λύση ακούει στό όνομα MIT OpenCourseWare.


Το ΜΙΤ, ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου μας δίνει τη δυνατότητα να ενήμερώνόμαστε για όλα τα νεότερα επιστημονικά επιτεύγματα και έρευνες παγκοσμίως μέσα από τον υπολογιστή σας...χωρίς να αναγκαστούμε να μετακομίσουμε στις ΗΠΑ.

Το MIT OpenCourseWare μας δείχνει ουσιαστικά το δρόμο... το σύνολο της γνώσης γίνεται διαθέσιμο σε όλους μας χωρίς περιορισμούς και προυποθέσεις... Η εκπαίδευση ξεπερνά τα στενά γεωγραφικά όρια μιας χώρας ή ηπείρου και γίνεται διαθέσιμη παγκόσμια...


Το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στα ελληνικά πανεπιστήμια στα περισσότερα από τα οποία οι διαλέξεις και τα μαθήματα διεξάγονται χωρίς καν την αξιοποίηση εφαρμογών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων! Ακόμη, όμως και όταν οι διαλέξεις έιναι διαθέσιμες σε ηλεκτρονική μορφή, η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές παρέχεται μόνο στους φοιτητές του εκάστωτε πανεπιστημιακού τμήματος και όχι στο σύνολο των χρηστών του διαδικτύου.

Εγγραφείτε στο rss feed του MIT OpenCourseWare και καλό διάβασμα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger