Branded Entertainment | Lacta - "Love at first site".



Ο Πέτρος και η Τζοάννα γνωρίστηκαν πριν 2 χρόνια στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Πάρο. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, αλλά η σχέση τους δεν κατάφερε να κρατήσει! Η απόσταση τους χώρισε! Χάθηκαν. Ποτέ όμως δεν μπόρεσε ο ένας να ξεχάσει τον άλλον. Εσύ, έχεις τη δύναμη να τους φέρεις ξανά κοντά.

  • Τι χρειάζεται να κάνεις:
  1. Μπες στο www.loveatfirstsite.gr
  2. Συμπλήρωσε το e-mail σου, παρακολούθησε videos με στιγμιότυπα από εκείνο το καλοκαίρι και βοήθησε τον Πέτρο και την Τζοάννα να είναι ξανά μαζί.
  3. Αν χρειαστείς βοήθεια, πληκτρολόγησε τον κωδικό που θα βρεις στις συσκευασίες της Lacta.
  4. Μόλις ολοκληρώσεις το παιχνίδι, συμπλήρωσε τη φόρμα για να συμμετάσχεις στην κλήρωση για 10 ρομαντικά σαββατοκύριακα στην Ελλάδα!
Αν ξέρεις τι θα πει love at first sight … θα τα καταφέρεις!
πηγή

Με αυτή την απλή διαδικασία η Lacta μας καλεί να συμμετάσχουμε στην πρώτη interactive ιστορία αγάπης στην Ελλάδα... Ας προσπαθήσουμε να μελετήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα...

Σύμφωνα με την διαφημιστική που ανέλαβε τη καμπάνια, την Ogylvyone:

Η καμπάνια αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη branded entertainment καμπάνια στην Ελλάδα, δείχνοντας μπροστά σε μία εποχή που τα brands, εκμεταλλευόμενα το broadband, παρέχουν στους καταναλωτές πλούσιο interactive περιεχόμενο και ψυχαγωγία μεγάλης διάρκειας, σε αντάλλαγμα της προσοχής τους και της εμπλοκής τους. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά και η ανταπόκριση του κοινού ιδιαίτερα θερμή...


Lacta Story (Love at first site) Part 1

Integrated καμπάνια...
Όπως τονίζει ο κ. Βαρέλογλου στο άρθρο του "Branded Entertainment: Loveatfirstsite.gr by Lacta":
Μιλάμε ουσιαστικά για μια ταινία μικρού μήκους η οποία εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες του web γίνεται interactive κόβοντάς την σε 10 chapters ανάμεσα στα οποία ο χρήστης συμμετέχει και “καθορίζει” την συνέχεια της ιστορίας.
Πρόκειται για μία πλήρως integrated καμπάνα, με διαφήμιση στους κινηματογράφους υπό τη μορφή κινηματογραφικού trailer, διαφήμιση στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και προώθηση πάνω σε συσκευασίες Lacta που περιέχουν κωδικούς για να πάρει κανείς “tips” αλλά στην ουσία δένουν το προϊόν με το promotion κάνοντας μια έμμεση προώθηση των πωλήσεων.
Ακόμη, πολύ εύστοχα επισημαίνει πως:


Μου άρεσε το γεγονός ότι καταλήγει στο tv spot που ήδη τρέχει καιρό τώρα. Μένω σ’ αυτό γιατί συνήθως βλέπουμε ενέργειες για το internet τελείως αποκομμένες από την offline επικοινωνιακή στρατηγική ενός brand. Και νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτής της ενέργειας. Το απόλυτο δέσιμο της online επικοινωνίας με την offline.



Lacta Story (Love at first site) Part 2

Εντυπώσεις εμπλεκομένων...

...Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε εύρος, μέγεθος, διάρκεια, χρόνο παραγωγής και ναι, επένδυση από τον πελάτη. Πρόκειται κυριολεκτικά για μια υπερπαραγωγή για το Ελληνικό web. Όλα άρχισαν αρχές καλοκαιριού του 2008, όταν σε συνεργασία με τη Bold καθίσαμε να σκεφτούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για το φθινοπωρινό promotion της Lacta. Το ζητούμενο ήταν εξ' αρχής να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό. Φρέσκο. Που να αγγίξει το κοινό της Lacta.

[panos.gr]
...Εκτός από την μεγάλη τεχνική δουλειά που έχει από μεριάς Flash, τα εύσημα πρέπει να πάνε για την δημιουργία της ταινίας, που μέσα από τη μαγεία του Film σε συνεργασία με το σενάριο, δημιουργεί όντως ένα μαγικό συναίσθημα.

[.penlixblog]



Lacta Story (Love at first site) Part 3

Διεθνής αναγνώριση...

  • Παρουσιάσεις στα μεγαλύτερα και πιο έγκυρα περιοδικά του χώρου, όπως το Contagious Magazine και το Advertising Age, άρθρα σε δημοφιλή blogs διαφήμισης όπως το Adverblog, και προβεβλημένες επιλογές από το FWA, η καμπάνια χαιρετίζεται διεθνώς ως ένα πραγματικό case study για το πώς τα brands μπορούν να έρθουν κοντά στο κοινό τους, εμπλέκοντας τους και παρέχοντάς τους διασκέδαση και ολοκληρωμένες εμπειρίες.
  • Το site μετρά πλέον περισσότερες από 150.000 επισκέψεις, από 117.000 μοναδικούς χρήστες [στοιχεία 12.08] , ενώ το αντίστοιχο fan page στο Facebook έχει συγκεντρώσει τον ιδιαίτερα μεγάλο –ακόμα και για διεθνείς καμπάνιες-- αριθμό των περίπου 12000 fans που συνεχίζουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους για την πρώτη interactive ιστορία αγάπης.
πηγή

To Greek Viral προχωρεί στη δική του ανάλυση της καμπάνιας και μεταξύ άλλων επισημαίνει τη διαφορά μεταξύ του internet και άλλων διαφημιστικών μέσων:

Η ειδοποιός διαφορά του internet με κάθε άλλο διαφημιστικό μέσo, είναι η επιλογή της διαφήμισης από τον δέκτη της, πράγμα που έγινε απόλυτη πραγματικότητα με τα viral.

Δηλαδή όταν περπατώ στο δρόμο είμαι υποχρεωμένος να δω τα banner στις στάσεις. Όταν βλέπω μια ταινία είμαι υποχρεωμένος να τη διακόψω και να παρακολουθήσω τις εμβόλιμες διαφημίσεις. Όταν ακούω μια ραδιοφωνική εκπομπή, όταν οδηγώ και με προσπερνά ένα τρόλεϊ, πάντα οι διαφημίσεις είναι εμβόλιμες στην πραγματικότητα μου.

Η πρόκληση στο internet είναι να κάνεις κάτι τόσο καλό που ο ένας να το στέλνει στον άλλο. Να διατηρείς ένα τόσο καλό site που ο δέκτης να έρχεται μόνος του κλπ.

Ακόμη, επισημαίνει πως:

Στην περίπτωση της lacta, βλέπουμε διαφημίσεις, να διαφημίζουν τη διαφήμιση! Αντί το viral να είναι τέτοιο που να το στέλνει ο χρήστης σε άλλους χρήστες, μια σειρά τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και online banners σε στέλνουν στο "viral..."

Στα ενδιαφέροντα το αναμφίβολα υψηλό budget που θα πρέπει να δόθηκε και το γεγονός ότι το "viral" μοιάζει να αποπροσανατολίζεται με βάση το χρήμα. Στα πολύ θετικά το εξαιρετικής ποιότητας γύρισμα. Στα αρνητικά το απαγορευτικό βάρος και το υπεραπλουστευμένο σενάριο.
Παρ΄όλα αυτά η Ogylvyone έχει μια διαφορετική οπτική περί viral καθώς επισημαίνει πως:

Όμως το project δεν το θεωρούμε μια viral ενέργεια. Από την αρχή μιλήσαμε για μία branded entertainment καμπάνια που προσδοκά στο να αυξήσει την εμπλοκή του κόσμου με το brand μέσα από μία μακράς διάρκειας αμφίδρομη εμπειρία που το brand προσφέρει στο κοινό. Τα αποτελέσματα και τα οφέλη για το brand είναι προφανή και δικαιολογούν την επένδυση και την διαφήμιση... της διαφήμισης. ;-)

Ακόμη, αξίζει να επισημάνουμε πως το video γυρίστηκε σε film, από την Movie Teller Films και τον Κωνσταντίνο Πιλάβιο, ο οποίος έκανε και το post production/editing της ταινίας.

Case Study
Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για την εν λόγω καμπάνια παρακολουθήστε το "Case study for the branded entertainment campaign OgilvyOne Worldwide Athens did for Kraft's "Lacta" chocolate in Greece." παρακάτω:



Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger