Έρευνα | H αξιοποίηση του BitTorrent ως εργαλείο μάρκετινγκ και εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου σχετικά με τις νέες προοπτικές και προκλήσεις που δημιουργούνται στο χώρο του βιβλίου από την αξιοποίηση του διαδικτύου παραθέτω παρακάτω μια αρκετά πρωτότυπη πρωτοβουλία μέσω της οποίας η χρήση της τεχνολογίας BitTorrent θεωρείται ως ένα ακόμη εργαλείο μάρκετινγκ.

  • Πιο συγκεκριμένα, o Program Director του Πανεπιστημίου του Σιάτλ έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο BitTorrent για να δημιουργήσει Buzz και να διαδώσει το τελευταίο του e-book στο διαδικτυακό κοινό του δωρεάν.
Σε ένα εκτεταμένο άρθρο του στο TorrentFreak, ένα πολύ γνωστό BitTorrent blog, ο Dan Morrill αναλύει την εμπειρία του από την προσφορά του τελευταίου του e-Book, 'Selling Books On Amazon, Tips and Secrets' για downloading από το δημοφιλή BitTorrent tracker Mininova. Ο Dan εξηγεί ότι ο αρχικός λόγος για να διανείμει το e-Book του χρησιμοποιώντας BitTorrent δεν ήταν για εμπορικούς σκοπούς, αλλά "να ελέγχει τη διανομή και να συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την διαδικασία".
Δεν νομίζω ότι μπορεί να είχα διαλέξει μια καλύτερη υπηρεσία καθώς εντός των πρώτων 24 ωρών, το e-Book είχε "κατεβάσθεί" κοντά στα 700 φορές.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που λαμβάνει από το Mininova, ο συγγραφέας είναι επίσης σε θέση να εντοπίσει τις χώρες από τις οποίες "κατέβηκε" περισσότερο το εν λόγω e-book. H Αφρική κατείχε υψηλή θέση στον κατάλογο, κάτι που είναι κατανοητό, λόγω του σχετικά μεγάλου πλήθους επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν συσταθεί στην Αφρική. Την έκπληξη αποτέλεσε η Ινδία η οποία κατέχει το 5,2% της συνολικής λήψης.

Λειτουργία BitTorrent με επιτυχία
Ο συγγγραφέας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη χρήση BitTorrent και προτείνει τη χρήση ενός καναλιού διανομής με μεγάλη απήχηση. Ακόμη θεωρεί πως η χρήση του δικτύου BitTorrent, θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Με βάση τα παραπάνω, ο ίδιος πιστεύει ότι:
  • το BitTorrent μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο το οποίο οι εκδότες οφείλουν να λαμβάνουν πολύ πιο σοβαρά υπόψη στο μέλλον,
  • το BitTorrent μπορεί να αποδείξει ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ σε μια φθηνή τιμή, όταν χρησιμοποιείται σωστά.
Μπορείτε να κάνετε download το eBook του Dan Morrill's 'Selling Books On Amazon, Tips and Secrets' εδώ.

Το Stanford δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους...

Το Standford είναι ένα από τα πανεπιστήμια που αγκαλιάζει το πρωτόκολλο ανταλλαγής δεδομένων BitTorrent δείχνοντας σε όλους πως η χρήση της τεχνολογίας αυτής μπορεί να γίνει και με νόμιμο προφίλ χωρίς απαραίτητα να πρόκειται για μια πειρατική τεχνολογία! Η Τεχνολογία από μόνη της δεν ευθύνεται φυσικά για την χρήση η οποία υπόκειται καθαρά και μόνο σε υποκειμενικά κριτήρια!

Το πανεπιστήμιο δείχνει τον δρόμο διανέμοντας στο δίκτυο που έχει στήσει τα μαθήματα, τις σημειώσεις και ότι άλλο σχετικό με το μάθημα! Για την ώρα υπάρχουν 10 μαθήματα διαθέσιμα για “κατέβασμα”! Το περιεχόμενο είναι με άδεια χρήσης Creative Commons 3.0 και είναι ελεύθερο για κατέβασμα για όσους το θελήσουν!

πηγή, πηγή
Reblog this post [with Zemanta]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger